Се роди со 665 грама, си замина дома со 2.190 

Бебето кое беше родено на 8 октомври, предвремено, во 29-тата гестациска недела, со екстремно мала тежина од само 665 грама, со должина од 30...

Близначките разделени во голем и злогласен експеримент ја раскажаа својата приказна

Мелани Мерцел израснала одвоена од нејзината сестра близначка со своите посвоители, не знаејќи дека воопшто има сестра сè додека не пораснала. Нивната приказна е...

Има аутизам и сака да биде доктор или поп

Битолчанката Ирена Николовска Ристановска е сопруга и мајка на две деца, Лука и Јована. Работи како психолог и секојдневно патува по вкупно 120 километри,...

Тешко ми е да се качувам по скали, срам ми е да ги прашам...

„Не можам да направам ѕвезда на физичко, тешко ми е да играм фудбал и кошарка кога играме вистински натпревар. Доминик има Даунов синдром и ја...

Непристоен Дедо Мраз ја прашал мајката на глуво момче дали може да го „среди“...

Дедо Мраз од трговски центар во Нов Зеланд го разбесни интернетот откако ја прашал мајката на глуво дете дали може да му го „поправи“...