Како правилно да го повиете бебето (ВИДЕО)

Повиткувањето на бебето (swaddling) e традиционална метода која на тукушто родените бебиња им помага да се смират и да се чувствуваат посигурно.

0
139

Кога бебето е немирно или сакате да спие малку подолго, повиткувањето е прв чекор за да го постигнете ова. Бебето можете да го повиете во пелена или во некое потенко кебенце, но со ова би требало да престанете откако бебето ќе наполни еден месец. Имено, како што расте, така повивањето би можели да му смета во подвижноста и развојот.

[better-ads type='banner' banner='999' ]