Како да го спасите вашето дете во итни ситуации? (ВИДЕО)

Во јуни 2016 година, американската невладина организација „Линк Акрос“ сними 12 видеа како дел од проектот „Прва помош во педијатријата“ чија цел е воспитувачите, родителите и негувателите во градинките да добијат знаења и соодветни вештини за навремено постапување во итни ситуации, кога на некое дете му е потребна помош.

0
1355

Во рамките на проектот „Прва помош во педијатријата“, на американската невладина организација „Линк Акрос“ снимени се 12 видеа со др.Милена Спиркоска за обука на воспитувачите, родителите и негувателите во градинките за навремено постапување во итни ситуации, кога на некое дете му е потребна помош. Со овие 12 видеа се покриваат најважните теми од педијатриската прва помош и со нивна помош родителите можат да стекнат базично знаење за педијатриска прва помош.

Видеата ќе можете да ги гледате на нашиот портал почнувајќи од денеска.

[better-ads type='banner' banner='999' ]