Како да го спасите своето дете од повредите? (ВИДЕО)

Во јуни 2016 година, американската невладина организација „Линк Акрос“ сними 12 видеа како дел од проектот „Прва помош во педијатријата“ чија цел е воспитувачите, родителите и негувателите во градинките да добијат знаења и соодветни вештини за навремено постапување во итни ситуации, кога на некое дете му е потребна помош.

0
106

Во рамките на проектот „Прва помош во педијатријата“, на американската невладина организација „Линк Акрос“ снимени се 12 видеа со др.Милена Спиркоска за обука на воспитувачите, родителите и негувателите во градинките за навремено постапување во итни ситуации, кога на некое дете му е потребна помош. Со овие 12 видеа се покриваат најважните теми од педијатриската прва помош и со нивна помош родителите можат да стекнат базично знаење за педијатриска прва помош.

[better-ads type='banner' banner='999' ]