(ВИДЕО) „Зошто оваа жена е веќе 5 години бремена?“

Запознајте ја Лорен. Таа е бремена веќе 260 недели и собира слободни и денови за боледување за да може да се породи кога бебето ќе направи 6 години во нејзиниот стомак.

0
377

Видеото е направено за Националното партнерство за жени и семејства, и допира голем број болни точки: Ниту Лорен ниту нејзиниот сопруг немаат платено семејство отсуство, па Лорен ги собира деновите за одмор и за боледување, за да може да роди, кога бебето ќе наполни 6 години во стомакот на мајката.

Иако многу европски земји веќе долга низа години применуваат различни мерки со цел зголемување на наталитетот и унапредување на здравјето на мајките и децата, САД и Папуа Нова Гвинеја се едни од ретките држави кадешто не постои задолжително платено породилно отсуство.

[better-ads type='banner' banner='999' ]