Како изгледа сексуалното образование во скандинавските земји? (ВИДЕО)

Додека кај нас децата учат за сексот и за размножувањето на часовите по биологија, скандинавските земји имаат сосема поинаков пристап

0
1589

Додека нашите деца учат за сексот и за размножувањето на часовите по биологија, а за се друго, дома, од пријателите и преку интернетот и телевизијата, Норважаните имаат сосема поинаков пристап. На часовите носат живи модели кои се соблекуваат голи и на чии тела учителите им покажуваат каде што се наоѓа, им ги покажуваат деловите од вагината и пенисот и многу експлицитно им го објаснуваат самиот чин на сексот, промените во пубертетот, ги учат како се бакнува, како се изведува орален секс и се останато што може да ви падне на памет.

Погледнете како изгледа сексуалната едукација во Норвешка:

[better-ads type='banner' banner='999' ]