Како да си го олесните патувањето со децата?

Патувањето со деца е посебна приказна и секогаш треба да се имаат неколку работи што ќе ви помогнт патувањето да не се претвори во кошмар

0
506

Секогаш кога тргнувате на пат со децата, мора да мислите на многу работи, па не е лошо да погледнете некоја од нашите идеи за да не се најдете неподготвени во некоја ситуација патем.

Од секоја чаша, пластична или стаклена можете брзо и лесно да направите „патна чашка“ ако ја затворите со проѕирна фолија и низ неа пикнете сламка.

putovanje s djecom

Старата кутија за чување цедиња можете лесно да ја претворите во кутија за боици и друг прибор за цртање што ќе го користите во автомобилот.

putovanje s djecom

Ако немате таблет или мобилно двд на кое би можеле во најкритичните периоди од патувањето, кога веќе ќе им стане бескрајно здодевно, да им пуштите цртани филмови, ставете го својот мобилен во заштитна кеса и залепете ја на седиштето пред детето.

putovanje s djecom

За да не се извалкаат во вашата чанта, ставете ги цуцлите лажалки во мали кутии, како овие.

pacifier-cups

Понесете бебешка пудра доколку одите на летување и малку ставете им на вашите деца, но и на себе на нозете и стапалата и на тој начин ослободете се од песокот од плажа и на тој начин зачувајте ги чисти вашиот апартман и автомобилот.

baby-powder

Своите и детските чевли најлесно ќе ги изолирате од остатокот од облеката ако ги ставите во најлонски капи за туширање.

putovanje s djecom

Олеснете му го на детето спиењето во автомобилот такашто безбедносниот појас на задното седиште (не оној од детското седиште) ќе го претворите во перница.

seatbelt-pillow

Ако се плашите дека вашето дете може да се изгуби во непознат град, направете му алка со вашиот број на мобилен.

phone-number-bracelet

Шишенцата и играчките прицврстете ги за детското седиште во автомобилот за да не мора постојано да ги барате низ автомобилот.

careseat-lanyard

Спакувајте ја однапред облеката за вашите деца, такашто ќе ја спарите и ќе им направите комбинации за секој ден и ќе ги сместите во посебни пластични кеси.

bagged-clothes

Сошијте или набавете вреќичка во која за време на патот ќе ги фрлате отпадоците и закачете ја зад седиштето.

car-trash-bag

На патувањата со деца се секогаш можни непријатности. Затоа заштитете ги седиштата од автомобилот такашто ќе ги прекриете со чаршафи.

screen-shot-2015-11-04-at-7-16-48-pm

Како да ги занимавате децата за време на патувањето? Со лего коцки. Направете преносен лего сет од старата лимена кутија за кекси.

lego-kit

[better-ads type='banner' banner='999' ]