Како да го спасите детето при напади? (ВИДЕО)

Во јуни 2016 година, американската невладина организација „Линк Акрос“ сними 12 видеа како дел од проектот „Прва помош во педијатријата“ чија цел е воспитувачите, родителите и негувателите во градинките да добијат знаења и соодветни вештини за навремено постапување во итни ситуации, кога на некое дете му е потребна помош.

0
179

Во рамките на проектот „Прва помош во педијатријата“, на американската невладина организација „Линк Акрос“ снимени се 12 видеа со др.Милена Спиркоска за обука на воспитувачите, родителите и негувателите во градинките за навремено постапување во итни ситуации, кога на некое дете му е потребна помош. Со овие 12 видеа се покриваат најважните теми од педијатриската прва помош и со нивна помош родителите можат да стекнат базично знаење за педијатриска прва помош.

[better-ads type='banner' banner='999' ]