Бимилк донираше млеко за Детската клиника

По повод Светскиот ден на детето, вчера Бимилк донираше Битолско трајно млеко со 10 витамини за Млечната кујна во Детската клиника во Скопје.

0
209

Со донацијата за Детската клиника во Скопје Бимилк продолжува со донаторските акции кои освен што имаат за цел да го разубават секојдневјето на болните дечиња, ја збогатува и исхраната со еден од основните производи за здрав и правилен раст и развој.

“Не може да се опише чувството кога ќе ја видите насмевката на детските лица. Тоа е нашиот поттик како општествено одговорна компанија постојано да се стремиме да го поддржуваме и разубавуваме секојдневието на оние на кои тоа им е најмногу потребно.  Консумирањето на млеко, особено витаминското млеко е многу важно за здравјето на децата и поради тоа се одлучивме токму на Светскиот ден на детето на Детската клиника во Скопје да и донираме Битолско трајно млеко кое ги содржи 10-те најзначајни витамини за правилен раст и развој. Им посакуваме на сите дечиња во болницата побрзо да оздрават и да ги задржат насмевките на своите лица.” – изјави Полексена Јанкуловска, маркетинг менаџер во Бимилк.

img_0027

Покрај донацијата на млеко, Бимилк им го разубави денот на децата во болницата со Битолското чупе и аниматорите облечени во костими на витамини кои играа со дечињата најразлични детски игри и ги анимираа за време на посетата.

„Денес е прекрасен ден бидејќи децата во Детската клиника во Скопје имаат нов пријател кој се грижи за нивното здравје. Навистина сме благодарни на Бимилк бидејки цениме што оваа успешна македонска компанија мисли на здравјето на најмладите“, изјави д-р Аспазија Софијанова, директор на Клиниката за детски болести во Скопје.

Бимилк како општествено одговорна компанија традиционално прави донации на своите производи на оние на кои тие им се најпотребни.

За повеќе информации за „Бимилк“ посетете ја нашата веб страна: www.bimilk.mk или Фејсбук страната на Бимилк.

[better-ads type='banner' banner='999' ]