Мајчиното млеко под микроскоп (ВИДЕО)

Една мајка дошла на идеја капка од своето млеко да стави под микроскоп, а она што го видела ја фасцинирало и неа и сите кои го виделе ова.

0
1722

Џенсен Хауард е мајка на 11-месечно девојче и идеен творец на ова неверојатно видео за кое вели дека настанало кога нејзината малечка ќеркичка настинала:

„Слушнав дека мајчиното млеко константно ја менува структурата во однос на она што му е потребно на бебето. Кога е бебето болно, млекото е полно со антитела кои го бранат организмот од било што.“

Бидејќи нејзиниот татко работи во лабораторија, дошле на идеја да го проверат ова и останале фасцинирани. Снимката ја споделиле со сите свои пријатели.

„Погледнете колку е ова КУЛ! Ова течно злато кое ние го нарекуваме мајчино млеко. Мојот татко работи во лабораторија и таму ставивме под микроскоп една капка од моето млеко и погледнете го ова чудо! Се што му е потребно на моето бебе во овој момент! Навистина неверојатно!“, напишала таа.

You guys… this is SO COOL!!!!!!!! this is the living liquid gold we call breast milk in motion!!!! My dad is a blood microscopist and this is a single drop off my breast milk under his microscope!!!! It's miraculous and it's ALIVE tailored to my babies needs at this moment!!!! Absolutely amazing!!! Follow me on Instagram… jansenshowardart_

Posted by Jansen Howard on Сабота, 7 Јануари 2017

Читајќи ги позитивните и негативните коментари под видеото што го поставила, таа не застанала на ова и одлучила под микроскоп да стави и една капка од заменска формула за млеко.

Posted by Jansen Howard on Понеделник, 9 Јануари 2017

[better-ads type='banner' banner='999' ]