КАКО НА БЕБЕТО ДА МУ СТАВИТЕ КАПКИ ВО ОКО

0
1806

Пред да му ставите капки или маст во окото на бебето, треба да си ги измиете рацете. Потоа, подгответе ги капките да ви бидат при рака. Земете го детето, така што главата ќе му биде благо наведната наназад. Капнете една до две капки во долниот агол, никако директно во окото и внимавајте да не го допрете окото со пипетата за да не ја преземете инфекцијата и да ја пренесете на другото око.

Прим. д-р Марина Поп-Лазарова

[better-ads type='banner' banner='999' ]