Имунитетот e секогаш на проверка

Имунoлошкиот систем може да го зајакнеме со производите Defendyl-Imunoglukan P4H® за деца и возрасни.

0
503

Дека отпорноста на нашиот организам е намалена, забележуваме тогаш кога ќе почне појавата на инфекции: вирусни, бактериски или габични. Најчести инфекции се инфекциите на респираторниот систем, херпес симплекс (херпес на усни), инфекции на уринарен тракт, гинеколошки габични инфекции и други.

Намалувањето на отпорноста може да настане од различни причини. Најчесто тоа се стрес, употреба на некои лекови, неправилна исхрана, недостаток на сон, намалена физичка активност, честа употреба на антибиотици… На есен нашето здравје станува поосетливо поради промена на температурите и чест контакт со луѓе во затворени простории, што предизвикува пренос на вируси од еден на друг човек.

zena smrka
На прво место најчесто се малите деца и лицата кои имаат чест контакт со луѓе – вработените во училишта, градинки, маркети, здравствени установи – и затоа можат често да се разболат.

Активна грижа за здравјето треба да биде начин на живот. Имунoлошкиот систем може да го зајакнеме со производите Defendyl-Imunoglukan P4H® за деца и возрасни.
Defendyl® содржи природен биоактивен Imunoglukan® изолиран од габата буковка, како и витамин Ц и минерал цинк (капсулите), кои придонесуваат за нормална функција на имунолошкиот систем и ги штитат клетките од оксидативниот стрес.

Витаминот Ц исто така придонесува за намалување на заморот и исцрпеноста.
Практични примери за примена на Defendyl-Imunoglukan P4H®:
– при општа лоша состојба на организмот (исцрпеност, замор)
– при зголемени телесни оптоварувања
– кај лица кои се во контакт со заболени
– кога децата тргнуваат во градинка или училиште
– кога инфекциите постојано се повторуваат
Defendyl-Imunoglukan P4H® побарајте го во својата аптека. Повеќе информации на www.defendyl.mk

DEfendyl SIRUP MAK

DEFENDYL KAPSULE MAK

 

[better-ads type='banner' banner='999' ]