Девојче родено со бел прамен кој е ист како тој на нејзината мајка

0
310

Не сме сигурни какви се шансите четири лица во едно семејство да имаат иста бела дамка на косата, но сме прилично сигурни дека се исклучително мали. Сепак, токму тоа е она што се случило кога се родила МилиАна Ворти од Јужна Каролина.

white-streak-hair-poliosis-baby-girl-3

Девојчето кое сега има 18 месеци, го има истиот карактеристичен белег како нејзината мајка, Бриана, како и нејзината баба и прабаба. 

white-streak-hair-poliosis-baby-girl-6

Причина за бела коса е полиосис, состојба која создава недостаток на пигмент во косата и околната кожа. Не сме сигурни колку далеку назад го има белегот со оглед на тоа што баба ми како дете била посвоена и никогаш не ги запознала своите биолошки родители“, изјавила Бриана за Daily Mail. Се надевав дека таа ќе го има. Мојата помала сестра која мајка ми ја доби неколку години по мене, го нема овој белег, па не знаев дали МилаАна ќе го има, но уште во првиот момент кога ја положија на моите гради, го забележав и бев многу среќна“.

white-streak-hair-poliosis-baby-girl-10

 

[better-ads type='banner' banner='999' ]