Дали треба да се вежба за време на бременоста?

Според Lorraine Scapens која е оснивач на сајтот http://pregnancyexercise.co.nz и има повеќе од 20 години искуство во фитнес индустријата, вежбањето за време на бременоста е корисно од повеќе причини

0
202

Според Lorraine Scapens која е оснивач на сајтот http://pregnancyexercise.co.nz и има повеќе од 20 години искуство во фитнес индустријата, вежбањето за време на бременоста е корисно. Таа ги охрабрува трудниците да вежбаат за време на бременоста затоа што вежбањето има бројни бенефити:

Жените кои вежбаат имаат 17% помали шанси да се породат со помош на царски рез од оние кои не вежбаат
Доколку им е потребна медицинска интервенција, побрзо се опоравуваат.
Вежбањето го намалува ризикот од појва на пред и постпородилна депресија
Правилното вежбање ги намалува болките во грбот и во колковите
Вежбањето ги подготвува и мајката и бебето полесно да се справат со трудовите, со породувањето и се што следува потоа.
Се разбира, доколку чувствувате некаква болка или непријатност при вежбањето, престанете и консултирајте се со својот лекар.

[better-ads type='banner' banner='999' ]