Малку трпение, голема радост за ова дете со Даунов синдром (ВИДЕО)

Татко на дете со Даунов синдром е пресреќен што менаџерот на продавницата му дозволил на неговиот син да ги скенира производите на касата

0
323

Воспитувањето на детето е голема одговорност која може да донесе многу предизвици, но и многу добри моменти. Да се ​​биде со детето додека расте, значи да се гледа како тоа цвета и да му се дава сета љубов и грижа што ја заслужува. Без оглед на се, родителот е секогаш со своето дете и го поддржува во сите подеми и падови во животот, пишува „Виреално“.

Ова станува уште поважно кога еден родител има дете со пречки во развојот. Ова може да вклучува и физички и ментални попречености. Една од најчестите генетски состојби што може да предизвикаат тешкотии и блага до тешка попреченост е Дауновиот синдром.

За жал, многу новороденчиња родени со Даунов синдром се третираат поинаку, а понекогаш дури и заостануваат бидејќи нивните родители се плашат да преземат толку голема одговорност. Но, растењето во среќно и здраво семејство може да му помогне на секое дете да има шанса за нормален живот.

Џеј Бурк, 10-годишник со Даунов синдром, бил воодушевен од празната благајна во маркет во Брадфорд, Англија. Неговиот татко, Дејвид, мислел дека ќе мора да го земе својот син за да не им прави проблеми на вработените, но се испоставило дека ним не само што не им пречел, туку и го пуштиле момчето да седне и само на касата и да ги скенира производите.

Фото: Принтскрин/јутјуб

[better-ads type='banner' banner='999' ]