Колку е висок и тежок Дедо Мраз?

Колку е висок Дедо Мраз? Колку е тежок? На секој возрасен ќе му биде тешко да одговори на ова, но за среќа постои Интернет, каде што се кријат одговорите дури и на тие прашања.

0
72
Фото: Pexels

Како што се приближува Божиќ, љубопитните деца поставуваат голем број прашања на кои родителите можеби немаат одговор.

Колку е висок Дедо Мраз? Колку е тежок? На секој возрасен ќе му биде тешко да одговори на ова, но за среќа постои Интернет, каде што се кријат одговорите дури и на тие прашања.

NORAD, програма на северноамериканската команда за воздушна одбрана, тврди дека Дедо Мраз е висок 170 сантиметри и тежок околу 117 килограми.

Експертите од Yes Santa is Real сугерираат дека неговата висина е всушност 198 сантиметри, а дека тежи 114 килограми.

И NORAD и Yes Santa is Real се согласуваат во едно, а тоа е дека најдобриот доставувач на играчки во светот е стар повеќе од 1000 години.

[better-ads type='banner' banner='999' ]