Родителството во минатото: погледнете ги овие луди фотографии

Денешните родители премногу размислуваат за тоа како правилно да ги воспитуваат своите деца: немој ова, паи она, леле што ако тоа ... Меѓутоа, ако овие родители ги видат начините на кои децата се одгледувале порано, сигурно ќе разберат што значи да се биде безгрижен родител.

0
268

The Vintage News  потсети на некои родителски практики кои денес едноставно не би функционирало.

Бебе на седиште во автомобил

Овде гледаме бебе кое седи на седиште за автомобил во 1958. Освен ова бебе што седи на предното седиште, овие седишта за автомобили не биле врзани за ништо. Всушност, безбедноста на овие седишта за автомобили од 1950 -тите на крајот се потпирал на рефлексот на мајката или таткото кои би ја испружиле раката ако бебето летне нанапред.

 

Мајка на векот

Оваа жена треба да ја добие наградата „Мајка на годината“, бидејќи таа е буквално човечка рампа. Убеди ја мама да легне на земја за да можеш да го испробаш својот нов велосипед, каква сцена! Барем нејзиниот грб не беше на чиста земја, туку на многу перници.

 

Сите марш на клизање

Гаќите на баба секогаш ни помагаат, нели? Детето ужива, очигледно е! Што се однесува до стравот од паѓање и дека детето може да испадне од „ова“, кој размислува за тоа?

Лавчето, мојот најдобар пријател

Според Редит, за овој лав се грижело младо момче и неговата мајка ветеринарка повеќе од две години. Не е познато што се случило со овој лав, но никогаш не се знае – можеби ова семејство продолжило да посвојува такви необични и егзотични миленичиња.

Пиење

Оваа фотографија може, но и не мора да е резултат на лошо родителство. Оваа фотографија од 1955 година ја прикажува 13-годишната принцеза Ивон од Сајн-Витгенштајн-Сајн во Германија која пие шише шери, додека нејзиниот 12-годишен брат принцот Александар седи до неа со полуиспушена цигара. Сепак, мајката на децата, принцезата Маријана Сајн-Витгенштајн-Сајн, која е одговорна за снимање на оваа фотографија, беше успешна фотографка. Најверојатно ова беше инсценирана фотографија и децата всушност не се пијани.

Ловецот Лука

Иако оваа фотографија е малку шокантна (главно фактот дека ова мало дете пие пиво додека држи бебе крокодил), мораме да признаеме дека ова дете од Австралија изгледа како….Не знаеме што би кажале.

Планинари без опрема

Планинарите денес се обучуваат со безбедносна опрема, за да можат неповредени да ја завршат експедицијата. Очигледно, ова не било секогаш случај. Овде гледаме млада девојка чиј безбедносен појас се само неколку јажиња и се држи за грбот на нејзиниот татко.

Исклучете го Интернетот

Оваа мајка е дефиниција за мултитаскинг, каква посветеност кон мајчинството и работењето надвор. Бебето ѝ е врзано за грб додека работи со моторната пила. Се чини дека бебето ужива во звуците на пилата!

Храброст или лудост?

Жичарите сигурно имале многу безбедносни мерки во 1960 -тите! Овде гледаме мајка како спречува нејзината ќерка да падне на ски -лифт едноставно, користејќи ја кко појас само својата рака. Драго ни е што овие луѓе се безгрижно насмеани и среќни на оваа фотографија, бидејќи ние веројатно би полуделе.

Текстот е од ТУКА.

[better-ads type='banner' banner='999' ]