Запомнете, гушењето е тивко! (ВИДЕО)

Болничарката Ники Јуркуц открила зошто никогаш не треба да дозволите малите деца да јадат во автомобил во движење, а нејзиниот совет може да го спаси животот на вашето дете.

0
121

Ники Јуркуц, која стои зад едукативниот сајт Tiny Hearts Education, вели дека едно од нејзините правила за кое не може да се преговара е дека нема храна во автомобилот заради опасност од задушување.

„Запомнете, гушењето е тивко. Ако возите и се концентрирате на патот, нема да го слушнете и нема да бидете свесни дека тоа се случува“, објаснува таа во видеото.

Таа му дава храна на своето дете само ако некој друг вози за да може да го надгледува детето додека седи на задното седиште.

Нејзиното предупредување собрало речиси 5.000 лајкови.

Американската академија за педијатрија (ААП) ја идентификуваше „механичката опструкција на дишните патишта“ како водечка причина за ненамерна смрт кај деца под една година и како четврта најсмртоносна причина за смрт кај децата на возраст од една до девет години.

Фото: Pixabay

[better-ads type='banner' banner='999' ]